joi, 26 septembrie 2013

Siluete


Îmi plac foarte mult sileutele arborilor în fotografiile de arhitectură și nu numai. Îmi amintesc de anturajele pe care mă chinuiam să le fac atunci când mă pregăteam pentru facultate.

|Sursă|

miercuri, 25 septembrie 2013

Triunghi. Un experiment urban

Recent sau mai bine spus chiar astăzi am descoperit acest proiect românesc realizat în România de români. Un spațiu public din Cluj, România. Nu vreau să spun că nu am mai văzut ceva atât de frumos, dar, totuși, parcă e altfel.

Deși de când a fost făcut în 2010 și până acum - starea lui, reflectată în poze, s-ar putea să difere de realitate; este un prim pas pentru proiectarea spațiilor publice din țara noastră.

Recunosc că mi-ar fi placut zone mai umbrite în care să poți sta liniștit, ferit de soare, dar până azi s-ar putea ca și acestea să existe.

Autori sunt Paul Mihai Moldovan și Florin Vasile Lazăr, iar colaboratori - structura: ing. Leontin Haţegan și executant: Eddan Construct SRL

Proiectul este nominalizat la Bienala Națională de Arhitectură București 2012 și a câștigat premiul revistei „Atelierul de proiectare”.




[Sursă]

New project in town. START!


Magical bridge

|Sursă|
<<While it isn't a bridge intended for human use, due to its lightweight and fragile design, it is a spectacle for one's imagination to run wild with>>

marți, 24 septembrie 2013

Rainbow Park, Adam Kalinowski și "nisipurile de aur"

Recunosc că deși e cam pueril m-a prins ideea asta. Îmi place. Și cred că ar fi amuzant și expresiv un time-lapse pentru un loc în care există astfel de nisipuri atât de colorate. Un fel de time-lapse, dar doar cu două cadre la finalul articolului.

|Sursă|
|Sursă|
|Sursă|

|Sursă|
 Autor_Adam Kalinowski

Și o altă lucrare a lui Adam
ATUNCI
|Sursă|
ACUM

|Sursă|
Efemeritate.

Iar dacă vreți să știți Rainbow Park are și pagină de facebook.

Hai că melcii sunt drăguți

când sunt în natură, dar păi când sunt în mijlocul orașului... Melcii colorați sunt frumoși!
Sursa noastră spne ca melcii au fost și prin Italia, dar aceștia sunt în Sydney acum, fiind rezultatul grupului Cracking Art (unde apropos găsiți o grămadă de animăluțe urbane drăguțe)

Aici mai mulți melci colorați și uriași

BGU University Entrance Square, Chyutin Architects

Pe perioada studenţiei am tot dat peste imaginea aceasta în calculatorul meu, când căutam orice legat de peisagistică, puf, apărea. M- bântuit tot timpul. Mă uitam, într-un anumit sens şi măsură îmi plăcea, dar nu reuşeam să-i dau atenţie... nu o legam de un proiect, nu ştiam de unde este, dar era întipărită în subconştient


Ceea ce, de altfel, se întâmplă şi acum... imaginea încă există în subconştientul meu, dar ceea ce e nou - sunt informaţiile pe care le-am găsit. Este o amenajare la intrarea într-un campus din Israel, Ben- Gurion University, dar am rămas la aceeaşi părere... este o amenajare "curată", elegantă, fără nimic de reproşat, deşi poate e prea plată; îmi place, dar rămâne într-un fel în subconştient, fără să apară în conştient, fără să mă impresioneze. "Da, proiectul ăla peste care am tot dat întotdeauna... să căutăm mai departe." Se mai întâmplă şi aşa, ce-i drept.






[Sursă]

marți, 17 septembrie 2013

Tot grădinile botanice salvează situația

Orchideorama _ realizată de PlanB Architects și JPRCR Architects
/////// The vivid construction , bridges the gap between the architecture and living organisms //////////////
/////////Location: Medellin, COLOMBIA
////
Sursă aici
Mai multe aici

sâmbătă, 14 septembrie 2013

Agricultura urbana

Agricultura - pe spatiul public - in jardiniere din materiale reciclabile, pe structuri din tuburi cartonate, cu folosirea energiei solare si irigatie dintr-un sistem de colectare a apelor de ploaie de pe acoperis in scopul producerii a 50 de varietati de specii comestibile - fructe, legume, mirodenii folosite in diferite ocazii in cadrul cafenelei muzeului.

o instalatie temporara in Long Island City, New York la Muzeul de Arta Contemporana








Locuri de joacă. Altfel!

[Sursă]